Zelf kwarktaart maken

Zelf kwarktaart maken

Zelf kwarktaart maken

Wil je graag zelf kwarktaart maken? Veel mensen maken hier gebruik van als zij wat te vieren hebben. Je kunt dan een kwarktaart maken met een harde bodem, dikke laag kwark en een dun laagje jam. Maar als je een kwarktaart zelf gaat maken dan kun je verschillende smaken nemen. Je kunt zo voor iedereen een lekkere taart op tafel zetten, een aardbeien kwarktaart misschien of een sinaasappel kwarktaart. Wanneer je de kwarktaart klaar gaat maken kun je ervoor zorgen dat je een kant en klare bodem gaat kopen. Maar de bodem zou je ook zelf kunnen maken. Veel mensen denken dat het erg lastig is om zelf een kwarktaart bodem te maken, maar eigenlijk is het erg gemakkelijk. Dit leggen we je graag uit.

Zelf de kwarktaart bodem maken

Je kunt de bodem van de kwarktaart eigenlijk net zo goed zelf maken, dat kan bijna niet fout gaan. Voor de bodem kun je namelijk verschillende koekjes gebruiken. Je zou kunnen denken aan de Oreo koekjes of Mariakaakjes, chocoladebiscuitjes Bastogne koeken of speculaasjes. Het ligt er ook een beetje aan welke koekjes je zelf lekker vindt want daar kun je de bodem dan op aanpassen. Je gaat bij de bodem als je die nu zelf gaat maken eerst de koekjes verkruimelen tot fijne kruimels. Je mengt vervolgens de koekkruimels met de gesmolten boter om de bodem te maken. Je moet als je de taart zelf gaat maken ook zorgen dat je een springvorm hebt met een doorsnede van 24 centimeter.

Het mengsel van de kwarktaart maken

Het mengsel van de kwarktaart is van groot belang, maar hoe ga je dat maken? Je hebt hiervoor een aantal blaadjes gelatine nodig en deze laat je in koud water weken. Je kunt ook alvast het fruit schoonmaken wat je door de kwark gaat mengen. Dit kun je dan later in een geheel op de kwarktaart aanbrengen. Het is lekker wanneer je het fruit gaat prakken en je kunt het ook pureren. Je kunt kant en klare kwark kopen maar je kunt hem ook zelf maken. Je kunt als je de kwarktaart helemaal zelf wil maken het beste magere kwark nemen, halfvolle kwark, vanillekwark of roomkwark. Er is ook kwart te koop met een fruitsmaak. Maar je hebt dus volop keuze als je gaat bekijken welke kwarktaart je gaat maken! Je moet er nu voor zorgen dat je het kwarktaart mengsel gaat mengen met stijfgeklopte slagroom. Je gaat het dan vervolgens verdelen over de taartbodem die je al zelf hebt gemaakt.

Variatie bij je eigen kwarktaart

Als je zelf een kwarktaart gaat maken dan is het van belang dat je af en toe wat variatie aan gaat brengen. Dit kun je doen door ander fruit te kiezen, je kunt ook een andere kwark gebruiken maar je kunt ook iedere keer andere koekjes gebruiken als bodem. Zo zie je maar dat er veel variatie mogelijk is met je eigen kwarktaart die je nu kunt bereiden.

Dat wordt smullen met zijn allen, smakelijk eten!